Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/13133
Title: Методика расчета температурных полей при шлифовании
Other Titles: Методика розрахунку температурних полів при шліфуванні
Methodology of calculation of the temperature fields at polishing
Authors: Якимов А. А.
Новиков Ф. В.
Якимов О. О.
Новіков Ф. В.
Yakimov А. А.
Novikov F. V.
Keywords: шлифование
температурное поле
температура
теплообмен
смазочно-охлаждающая жидкость
качество поверхностного слоя
шліфування
температурне поле
теплообмін
мастильно-охолоджувальна рідина
якість поверхневого шару
polishing
temperature field
temperature
heat exchange
lubricating-cooling liquid
quality of superficial layer
Issue Date: 2000
Citation: Якимов А. А. Методика расчета температурных полей при шлифовании / А. А. Якимов, Ф. В. Новиков // Авиационно-космическая техника и технология. Труды Государственного аэрокосмического университета им. Н. Е. Жуковского “ХАИ”. − Харьков: ХАИ, 2000. – Вып. 14. − С. 130 - 135.
Abstract: Приведена обобщенная методика расчета температурных полей при шлифовании с учетом действия смазочно-охлаждающей жидкости. Приведены примеры расчета температуры шлифования и других параметров качества поверхностного слоя обрабатываемой детали.
Наведено узагальнену методика розрахунку температурних полів при шліфуванні з урахуванням дії мастильно-охолоджувальної рідини. Наведено приклади розрахунку температури шліфування та інших параметрів якості поверхневого шару оброблюваної деталі.
The generalized methodology over of calculation of the temperature fields is brought at polishing taking into account the action of lubricating-cooling liquid. Examples of calculation of temperature of polishing and other parameters of quality of superficial layer of workpart are made.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13133
Appears in Collections:Статті (ПТЕБЖД)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ХАИ 2000, стр 130.pdf376,05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.