Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/16377
Название: Особливості управління фінансовими ресурсами підприємства на сучасному етапі розвитку економіки України
Авторы: Меренкова Л. О.
Ключевые слова: фінансові ресурси
підприємство
управління фінансовими ресурсами
система
методи управління
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Меренкова Л. О. Особливості управління фінансовими ресурсами підприємства на сучасному етапі розвитку економіки України / Л. О. Меренкова // Інвестиції: практика та досвід. – 2016. – № 24. – С. 79 – 83.
Краткий осмотр (реферат): У статті узагальнені підходи до визначення сутності фінансових ресурсів підприємства та ключові аспекти управління ними на сучасному етапі розвитку економіки України. Підкреслено, що фінансові ресурси підприємства завжди мають грошову форму і розподільний характер, мобілізуються з різних джерел, необхідні для забезпечення фінансування простого та розширеного відтворення. З метою забезпечення достатності обсягу фінансових ресурсів, оптимальності джерел їх формування та високої ефективності використання на підприємстві пропонується організувати систему управління фінансовими ресурсами, основними елементами якої є об’єкт і суб’єкт управління, цілі, завдання, фінансові нормативи, принципи, методи, інформаційне забезпечення. Визначено, що використання прогресивних методів управління фінансовими ресурсами підприємства пов’язане із застосуванням депозитарних розписок, похідних цінних паперів, корпоративних облігацій для залучення фінансових ресурсів з національного та міжнародного фінансового ринку. Встановлені причини обмеженості використання даних методів управління фінансовими ресурсами для вітчизняних підприємств в сучасних умовах господарювання. Доведено, що управління формуванням фінансових ресурсів, управління використанням фінансових ресурсів та управління структурою фінансових ресурсів є головними підсистемами системи управління фінансовими ресурсами підприємства. Обґрунтована послідовність етапів управління фінансовими ресурсами суб’єкта господарювання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16377
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Меренкова_Фінанс_ресурси.pdf214,63 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.