Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/19079
Название: Систематизація практичних рекомендацій щодо пошуку моделей оцінки, контролю та ефективного управління ризиками для забезпечення протидії легалізації «брудних коштів»
Авторы: Колодізєв О. М.
Плескун І. В.
Ключевые слова: фінансовий моніторинг
легалізація злочинних коштів
ризикові операції банків
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Колодізєв О. М. Систематизація практичних рекомендацій щодо пошуку моделей оцінки, контролю та ефективного управління ризиками для забезпечення протидії легалізації «брудних коштів» / О. М. Колодізєв, І. В. Плескун // Управління стійким розвитком економіки: теоретичні і практичні аспекти: / [Текст монографії]: колективна монографія за ред. д.е.н., проф. Прохорової В.В. – Х.: Вид. Іванченка І. С., 2018. – С. 264–278.
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтовано, що відмивання коштів є значною загрозою глобальній безпеці та цілісності світової фінансової системи. Доведено необхідність дієвих механізмів, спрямованих забезпечити підвищення рівня ефективності контролю за фінансовими операціями, які підпадають під дію як обов’язкового, так і внутрішнього фінансового моніторингу. Визначено що питання протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, розроблені не достатньо у повному обсязі і потребують подальших досліджень. Нагальною є потреба в узагальненні існуючих проблем і удосконаленні фінансово-економічного механізму національної системи протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом розвитку фінансової системи. Систематизовано існуючі підходи і запропоновано практичні рекомендацій щодо пошуку моделей оцінки, контролю та ефективного управління ризиками для забезпечення протидії легалізації «брудних коштів». Висвітлено особливості здійснення фінансового моніторингу у сфері протидії легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом окремих країн Європейського Союзу на основі порівняння за визначеними критеріями, а також його специфіку в Україні Подано зведені дані щодо оцінки ризику використання банківських операцій з метою відмивання коштів у розрізі банківських операцій, які були розподілені аналітиками Держфінмоніторингу за рівнями ризику. Визначено найбільш ризикові фінансові операції банків з точки зору реалізації можливостей легалізації злочинних коштів. Узагальнено комплекс дій співробітників банку для автоматизації банківських процесів з питань фінансового моніторингу на основі використання програмного забезпечення, який має бути реалізованим.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/19079
Располагается в коллекциях:Монографії (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Колодізєв О.М._БС_Монограф_Плескун.pdf670,8 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.