Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/19213
Название: Вплив архетипів на суспільні трансформації
Авторы: Амосов О. Ю.
Гавкалова Н. Л.
Ключевые слова: архетипи
архетипно-інституціональний механізм
суспільні трансформації
соціально-економічні відносини
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Амосов О. Ю. Вплив архетипів на суспільні трансформації / О. Ю. Амосов, Н. Л. Гавкалова // Публічне урядування. - Київ, 2018. - № 3 (13). - С. 56-74.
Краткий осмотр (реферат): Презентовано бачення суспільних трансформацій, які є складовою сучасного етапу модернізації суспільства. Запропоновано розглядати вплив архетипів на суспільні трансформації як засіб формування архетипно-інституціонального механізму регулювання соціально-економічних відносин, який пропонується розглядати як упорядковану множину інституціональних важелів, стимулів і заходів, спрямованих на забезпечення ефективного використання архетипів на основі поєднання дії факторів мікро - та макроекономічного середовища за допомогою засобів публічного адміністрування. Зроблено наголос на посиленні ролі державних і наддержавних регулятивних архетипно - інституціональних утворень у проектуванні суспільних трансформацій. Узагальнено наявні теоретичні та концептуальні положення стосовно визначення змісту процесу інституціоналізації архетипів і визначено, що механізм регулювання інституціональних трансформацій національного ринку має розглядати в трьох основних аспектах, що відповідають економічній та соціальній природі міжсуб’єктної взаємодії учасників ринку. Зазначено, що системно-рефлексивна парадигма регулювання розвитку й управління трансформаційними змінами складних відкритих соціально-економічних систем ґрунтується на визначенні активного характеру впливу архетипів, суб’єктів, а також рефлексивних процедур їх взаємодії як на вибір напрямків і шляхів здійснення, так і на динаміку перебігу цих процесів. До складу основних положень, що визначають доцільність використання системно-рефлексивної парадигми в сфері регулювання соціально-економічних відносин, віднесено сукупність припущень. Виокремлено основні положення, що визначають доцільність використання системно-рефлексивної парадигми в особливій сфері - сфері регулювання соціально-економічних відносин. З’ясовано, що до складу інституціональних конфліктів слід віднести, зокрема, прояви неузгодженості між архетипами й елементами інституціонального середовища.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/19213
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Амосов Гавкалова ВЛИЯНИЕ АРХЕТИПОВ НА ОБЩЕСТВЕННЫЕ ТРАНСФОРМАЦИИ.pdf320,68 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.