Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/19367
Название: Фінансовий механізм активізації іпотечного житлового кредитування молоді в Україні
Авторы: Холодна Ю. Є.
Марачевська А. В.
Ключевые слова: іпотечне житлове кредитування молоді
механізм активізації ІЖК молоді
суб'єкти ІЖК молоді
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Холодна Ю. Є. Фінансовий механізм активізації іпотечного житлового кредитування молоді в Україні / Ю. Є. Холодна, А. В. Марачевська // Економіка розвитку. – 2018. – № 2 (86). – С. 62–70.
Краткий осмотр (реферат): В Україні стан іпотечного житлового кредитування не дозволяє більшості населення користуватися послугами банку та підтримкою держави для придбання власної житлової нерухомості. Тому запропоновано фінансовий механізм активізації іпотечного житлового кредитування за рахунок удосконалення трьох складових такого механізму: державного, банківського та корпоративного напрямів. Запропоновано активізувати банківський напрямок за рахунок ранжування відсоткових ставок за іпотечними житловими кредитами (ІЖК) залежно від рейтингу позичальника на основі проведення скорингового оцінювання. Така методика дозволяє встановлювати для різних категорій позичальників не однаково високу ставку за кредитом, а ранжовано – залежно від набраної кількості балів. Водночас функцію з проведення скорингу запропоновано покласти не на співробітника самого банку, який зацікавлений у встановленні більш високої ставки, а на незалежного оцінювача при Державній іпотечній установі. Державний напрямок удосконалено за рахунок розроблення шляхів з поліпшення функціонування кожної з трьох категорій суб'єктів. Удосконалено класифікацію суб'єктів ІЖК молоді за рахунок виділення окремої категорії – посередників ринку. Корпоративний напрямок активізації ІЖК молоді запропоновано реалізувати за рахунок впровадження пільгового іпотечного кредитування молоді з боку роботодавців, а також за рахунок залучення роботодавців та інших суб'єктів до створення інвестиційно-будівельних консорціумів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/19367
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.