Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21678
Название: Сучасні зовнішньополітичні концепції у викладанні курсу зовнішньої політики України
Авторы: Кузь О. М.
Михайличенко Д. Ю.
Ключевые слова: зовнішня політика України
теорія міжнародних відносин
вища освіта
викладання теорії міжнародних відносин
Дата публикации: 2018
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Кузь О. М. Сучасні зовнішньополітичні концепції у викладанні курсу зовнішньої політики України / О. М. Кузь, Д. Ю. Михайличенко // Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 31 трав. – 1 черв. 2018 р. : тези допов. – Х. : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2018. – С. 306–307.
Краткий осмотр (реферат): У тезах розглянуто провідні тенденції у концептуальному розвитку сучасної зовнішньої політики у зв’язку із розвитком суспільства. Аналізується вплив становлення масового суспільства, інформаційного суспільства, мережевого суспільства на інструментарій та засоби зовнішньополітичної діяльності. Автори доходять висновку, що демократизація й ущільнення інформаційних контактів у сучасних суспільствах актуалізують завдання впливу на громадську думку країн – об’єктів зовнішньополітичної діяльності. Відповідно, потрібним є розроблення і задіяння інструментарію впливу, який дозволяє працювати із зарубіжними громадськими думками, опосередкованим чином впливаючи на зовнішню позицію відповідної країни. У сучасній теорії зовнішньої політики це набуло розвитку у концепціях публічної дипломатії, громадської дипломатії, м’якої сили та ін. Відзначається, що наразі гострої актуальності набув досвід використання мережевих засобів суспільної комунікації із метою активного, та небажаного (навіть маніпулятивного) впливу на громадські думку зарубіжних країн, який активно задіюється у зовнішній політиці Російської федерації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21678
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Сучасні концепції.pdf222,17 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.