Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23568
Название: Розвиток валютної політики України в контексті євроінтеграції: методичний аспект
Авторы: Бестужева С. В.
Бунчикова Т. С.
Ключевые слова: валюта
валютний курс
валютна політика
регулювання
розвиток
євроінтеграція
моделювання
фактор
економічне зростання
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Бестужева С. В. Розвиток валютної політики України в контексті євроінтеграції: методичний аспект / С. В. Бестужева, Т. С. Бунчикова // Економічні студії : наук.-практ журн. – Львів, 2020. - № 1(27). – С. 27-35.
Краткий осмотр (реферат): В статті проведено аналіз валютно-курсової політики Національного банку України за 2005-2019 роки, за результатами якого визначено основні переваги та недоліки її реалізації. Для обґрунтування заходів щодо удосконалення валютної політики України виокремлено фактори, що впливають на формування валютного курсу, як наслідок, валютно-курсової політики держави та здійснено економіко-математичне моделювання оцінки впливу факторів на валютний курс гривні з використанням методу кореляційно-регресійного аналізу. За результатами проведеного аналізу обчислено прогноз значення курсу національної валюти до долару. Розроблено рекомендації щодо регулювання та стабілізації валютно-курсової політики України у перспективі. Доведено, що Україні потрібно провести радикальні соціально-економічні зміни, які стануть основою для забезпечення гнучкості обмінного курсу, зниження інфляції та підвищення конкурентоспроможності українських товарів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23568
Располагается в коллекциях:Статті студентів (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бестужева, Бунчикова_стаття.pdf757,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.