Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25966
Название: Історія розвитку системи вищої освіти Нової Зеландії
Авторы: Пилаєва Т. В.
Ключевые слова: університетська освіта
заснування університетів
реформи сектору вищої освіти
освітні заклади «Wanaga Maori»
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Пилаєва Т. В. Історія розвитку системи вищої освіти Нової Зеландії / Т. В. Пилаєва // Вісн. Запоріз. нац. ун-ту: зб. наук. пр. Педагогічні науки. – Запоріжжя: Запоріз. нац. ун-т, 2020. – No 3 (36). – Ч. І. – С. 45-54.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто проблему виникнення, становлення та розвитку вищої освіти Нової Зеландії. Метою статті є з'ясування фактів та обставин зародження, розвитку та реформування університетської освіти Нової Зеландії. В статті встановлено, що першим університетом Нової Зеландії став університет Отаго у 1869 році. Важливим етапом розвитку вищої освіти було створення Федерального університету Нової Зеландії, який став органом, що проводив оцінювання та здійснював присвоєння наукових ступенів для всіх університетів Нової Зеландії до 1961 року. До початку першої світової війни в країні було створено п’ять університетів з восьми нині існуючих. З’ясовано, що Нова Зеландія була однією з перших країн, які надавали можливість отримання вищої освіти жінкам. Встановлено, що наукові дослідження в університетах стали активно проводитися тільки після Другої світової війни. Звернено увагу, що зміна переконань щодо ролі вищої освіти як для особистості, так і для суспільства призвела до двох значущих фаз реформ, які відбулись після виборів четвертого лейбористського уряду в 1984. Значну увагу приділено реформам лейбористського уряду, які призвели до оновлення системи освіти.. З’ясовано, що основними рушійними силами реформи вищої освіти стали невдоволення високим рівнем безробіття внаслідок перебудови економіки. Розглянута роль Університетського комітету з надання грантів. Увага приділена роботі та функціонуванню Комітету з державного фінансування університетської освіти. Стаття розглядає існування унікальних освітніх установ “Wanaga Maori”, які були засновані як заклади вищої освіти, але втратили статус університету. Встановлено, що на початку двадцять першого століття в Новій Зеландії велика увага приділяється альтернативним формам вищої освіти, пошуку шляхів допомоги студентам в навчанні після отримання обов'язкової освіти та можливостей переміщення студентів між різними гілками системи вищої освіти. Зясовано, що третина студентів є іноземцями. Зроблено висновок про те, що на протязі свого існування сектор вищої освіти Нової Зеландії пройшов складний шлях, на розвиток якого великий вплив мала низка багатьох зовнішніх сил, таких як політичний розвиток країни, мінливі вимоги студентів, бізнесу та промисловості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25966
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Статья Пылаева история Новой Зеландии.pdf388,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.