Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26745
Title: Розроблення та впровадження у виробництво ефективних технологічних процесів механічної обробки складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості
Authors: Полянський В. І.
Новіков Ф. В.
Keywords: лезові твердосплавні і керамічні різальні інструменти
зносостійкі покриття
металорізальні верстати
фільєра
трудомісткість обробки
Issue Date: 2021
Citation: Полянський В. І. Розроблення та впровадження у виробництво ефективних технологічних процесів механічної обробки складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості / В. І. Полянський, Ф. В. Новіков // Новые и нетрадиционные технологии в ресурсо- и энергосбережении: матер. междунар. науч.-техн. конф., 22-24 сент. 2021 г., г. Одесса. – Одесса: Гос. ун-т «Одесская политехника», 2021. – С. 140-146.
Abstract: Розроблено технологічні процеси лезової обробки складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості із застосуванням сучасних збірних лезових твердосплавних і керамічних різальних інструментів зі зносостійкими покриттями (закордонного виробництва) і сучасних високообертових металорізальних верстатів із ЧПУ типу «обробний центр». Проведено комплекс експериментальних досліджень енергоємності, температури різання, продуктивності та якості обробки складнопрофільної формуючої оснастки, виготовленої зі сталі 3 та латуні ЛС59 в умовах високошвидкісного різання. Показана можливість суттєвого – до 10 разів – підвищення продуктивності та приблизно в стільки ж разів зменшення трудомісткості обробки при одночасному підвищенні якості та точності оброблюваних поверхонь. Це дозволило збільшити кількість різновидів фільєр, що виготовляються, до 200 разів.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26745
Appears in Collections:Статті (ЗСЖіБЖ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
конф (стр 140-146 - Одесса_2021. сентябрь.pdf487,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.