Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30970
Название: Інноваційні чинники забезпечення резильєнтності економіки в умовах сучасних викликів
Авторы: Полякова О. Ю.
Шликова В. О.
Ключевые слова: інновації
конкурентоспроможність
криза резильєнтність економіки
стійкість економіки
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Полякова О. Ю. Інноваційні чинники забезпечення резильєнтності економіки в умовах сучасних викликів / О. Ю. Полякова, В. О. Шликова // Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 24 листопада 2023 р. : тези допов. - Харків : ФОП Лібуркіна Л. М., 2023. - C. 635-639.
Краткий осмотр (реферат): Резильєнтність економіки за умов ризику різноманітних шоків стає виміром конкурентоспроможності. Інновації як втілення технічного прогресу зазвичай розглядаються як чинник підвищення конкурентоспроможності країни. Гіпотеза, покладена в основу дослідження, передбачає позитивний вплив інновацій, насамперед у сферах матеріального виробництва, на конкурентоспроможність та резильєнтність економіки. У роботі проведено аналіз складових Глобального інноваційного індексу для 5 країн, які виявилися стійкими до двох криз (світової кризи 2008-2009 р. та COVID-19) за результатами попереднього дослідження та України. Встановлено, що найбільші проблеми в Україні порівняно зі стійкими економіками стосуються здійснення досліджень та розробок, а також зв’язків між розробками та їх впровадженням. Тому у період повоєнного відновлення інноваційна політика має бути спрямована на активізацію інноваційної діяльності реального сектора, зокрема, відродження промисловості на основі нових екологічно дружніх, енергоощадних та ефективних технологій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30970
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Полякова_Шликова_Тези.pdf704,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.