Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32544
Название: Розвиток ризико-орієнтованого підходу до оцінки клієнта при фінансовому моніторингу на ринку нерухомого майна
Авторы: Внукова Н. М.
Давиденко Д. О.
Ключевые слова: ризик
нерухомість
Decision Making Helper
рівень ризику клієнта
фінансовий моніторінг
відмивання коштів
ринок фінансових послуг
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Внукова Н. М. Розвиток ризико-орієнтованого підходу до оцінки клієнта при фінансовому моніторингу на ринку нерухомого майна / Н. М. Внукова, Д. О. Давиденко // Управління розвитком. – Т. 17. – № 1. – С. 63-72.
Краткий осмотр (реферат): Система фінансового моніторингу встановлює спеціально визначених суб’єктів на ринку нерухомого майна. Оцінка ризику клієнта щодо відмивання коштів при укладанні угод на цьому ринку є складним завданням і потребує розробки нових інструментів впровадження ризико-орієнтованого підходу, який є пріоритетним відповідно до міжнародних стандартів в системі фінансового моніторингу. Метою дослідження є розвиток ризико-орієнтованого підходу до оцінки клієнта та розробка практичних рекомендацій щодо визначення рівня його ризику при фінансовому моніторингу на ринку нерухомого майна. Для досягнення визначеної мети використано систему загальнонаукових і спеціальних методів дослідження, експертне ранжування та оптимізаційне моделювання. На основі Методичних матеріалів з питань фінансового моніторингу для суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна, виділено пункти відповідності клієнта високому ризику, що відповідає концепції розвитку ризико-орієнтованого підходу за основними критеріями оцінки ризику клієнта: географічне розташування держави, тип клієнта та ділові відносини. Враховуючи складність такого оцінювання та необхідність оперативного прийняття рішень, для інтегрованого автоматизованого визначення рівня ризику клієнта розроблено шкалу рейтингування (вартості) критеріїв ризику та проведено оцінку клієнтів з високим ризиком у програмному продукті системи підтримки ухвалення рішень Decision Making Helper на конкретних прикладах порушень законодавства з питань фінансового моніторингу на ринку нерухомого майна. Доведено доцільність запровадження нового інструменту ризико-орієнтованого підходу до оцінки клієнтів з високим ризиком через автоматизацію процесу визначення його рівня для скорочення часу на ухвалення рішення щодо запобігання та протидії легалізації доходів і відмивання коштів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32544
Располагается в коллекциях:№ 1

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
внукова.pdf529,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.