Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32790
Название: Цифрова платформа як інструмент цифровізації освіти
Авторы: Железнякова Е. Ю.
Зміївська І. В.
Ключевые слова: цифровізація
цифрова платформа
цифровізація освіти
цифрове освітнє середовищє
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Железнякова Е. Ю. Цифрова платформа як інструмент цифровізації освіти / Е. Ю. Железнякова, І. В. Зміївська // Бізнес Інформ. - 2024. - №3. - C. 129–135.
Краткий осмотр (реферат): Під впливом цифрової трансформації, яка полягає в цифровізації різних сфер життя людини, виникає новий технологічний феномен – цифрова платформа. В умовах економічного розвитку, стрімких змін інформаційних технологій та нової якості соціуму сучасна освіта базується на високотехнологічних освітніх інструментах – мобільних та універсальних цифрових платформах. Авторами статті проведено аналіз поняття «цифрова платформа» у контексті використання його в цифровому освітньому середовищі в умовах цифровізації освіти. Розглянуто чинні підходи до інтерпретації цифрових платформ, що запропоновані різними науковцями. Встановлено, що цифрову платформу варто розглядати в якості одного з цифрових інструментів навчання в ході освітнього процесу в умовах цифровізації освіти. Також цифрова платформа – це віртуальний майданчик, інформаційно-комунікаційне середовище, що забезпечує академічний контент, продуктивну діяльність, комунікацію та інтерактивну взаємодію учасників процесу, оцінювання або програмно-технічний засіб, що забезпечує доступ до цифрового освітнього середовища всіх учасників в будь-який час з будь-якої точки світу, та забезпечує освітній процес при дистанційній формі навчання. Визначено проблеми, переваги та недоліки, пов’язані з функціонуванням цифрових платформ. Також зазначено, що до цифрового освітнього середовища, завдяки можливостям цифрових платформ, мають стікатися різноманітні інформаційні потоки шляхом активної інформаційної взаємодії усіх учасників навчального процесу. Отже, цифрові платформи є одним із найважливіших інструментів процесу цифровізації та вважаються перспективними для цифровізації освіти. Вони складаються з технологічних, продуктивних та комунікативних елементів. Це дозволяє ефективно розвивати таку форму освіти, як дистанційне навчання, що стало особливо актуальним в умовах пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення в Україну.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32790
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Для репозитарія_Стаття_Железнякова_Зміївська.pdf1,25 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.