Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/11000
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorНовіков Ф. В.-
dc.contributor.authorШкурупій В. Г.-
dc.contributor.authorНовиков Ф. В.-
dc.contributor.authorШкурупий В. Г.-
dc.contributor.authorNovikov F. V.-
dc.contributor.authorShkurupiy V. G.-
dc.date.accessioned2016-03-22T07:30:59Z-
dc.date.available2016-03-22T07:30:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationВплив форми різальних зерен при абразивній обробці на параметри шорсткості поверхні // Фізичні та комп'ютерні технології : праці 21-ої міжнар. наук.-практ. конф., 24−25 грудня 2015 р., м. Харків. – Дніпропетровськ: ЛІРА, 2016. − С. 3–13.en_US
dc.identifier.urihttp://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11000-
dc.description.abstractНаведено результати аналітичних досліджень параметрів шорсткості поверхні при абразивній обробці. Показано, що зі збільшенням кількості працюючих зерен (розглядаючи зерна у формі конуса) і зменшенням товщини зрізу (розглядаючи зерна у формі сфери) відношення висотних параметрів шорсткості поверхні збільшується, досягаючи значень 20…30 і більше. Це погодиться з експериментальними даними, отриманими при абразивному поліруванніen_US
dc.description.abstractПриведены результаты аналитических исследований параметров шероховатости поверхности при абразивной обработке. Показано, что с увеличением количества работающих зерен (рассматривая зерна в форме конуса) и уменьшением толщины среза (рассматривая зерна в форме сферы) отношение высотных параметров шероховатости поверхности увеличивается, достигая значений 20…30 и более. Это согласуется с экспериментальными данными, полученными при абразивном полированииen_US
dc.description.abstractThe results of analytical studies of surface roughness parameters when abraded. It is shown that with increasing number of working grains (grain viewing cone shaped), and slice thickness reduction (in the form of grains viewing sphere), the ratio of tall surface roughness increases, reaching values of 20 ... 30 or more. This is consistent with the experimental data obtained by abrasive polishingen_US
dc.language.isoruen_US
dc.subjectабразивна обробкаen_US
dc.subjectабразивне поліруванняen_US
dc.subjectшліфуванняen_US
dc.subjectшорсткість поверхніen_US
dc.subjectтовщина зрізуen_US
dc.subjectформа зернаen_US
dc.subjectабразивная обработкаen_US
dc.subjectабразивное полированиеen_US
dc.subjectшлифованиеen_US
dc.subjectшероховатость поверхностиen_US
dc.subjectтолщина срезаen_US
dc.subjectформа зернаen_US
dc.subjectabrasionen_US
dc.subjectabrasive polishingen_US
dc.subjectgrindingen_US
dc.subjectsurface roughnessen_US
dc.subjectslice thicknessen_US
dc.subjectgrain shapeen_US
dc.titleВплив форми різальних зерен при абразивній обробці на параметри шорсткості поверхніen_US
dc.title.alternativeВлияние формы режущих зерен при абразивной обработке на параметры шероховатости поверхностиen_US
dc.title.alternativeImpact of the shape of grains during cutting abrading surface roughness aten_US
dc.typeOtheren_US
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1. Новиков Ф.В., Шкурупий В.Г. 21 конф 2015.pdf268,24 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.