Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/12180
Название: Вплив безготівкових розрахунків на обсяг активів банків України
Авторы: Колодізєв О. М.
Плескун І. В.
Ус Ю. В.
Ключевые слова: банківська система
безготівкові розрахунки
обсяг активів банку
банківська послуга
Дата публикации: 2016
Издательство: «Смугаста типографія»
Библиографическое описание: Колодізєв О. М. Вплив безготівкових розрахунків на обсяг активів банків України / О. М. Колодізєв, Ю. В. Ус, І. В. Плескун // Стійкий розвиток в умовах соціально-орієнтованої економіки [Текст монографії]: Колективна моногр. за ред. д.е.н., проф. В. В. Прохорової. – Х.: Вид-во «Смугаста типографія», 2016. – Розд. 4.6.- С. 202 – 212.
Краткий осмотр (реферат): В колективної монографії розглядаються сучасні світові тенденції розвитку та їх вплив на макро- та мікроекономічні системи, проблеми, що пов’язані з переходом до соціально-орієнтованої економіки, пропонуються шляхи формування, забезпечення та управління стійким розвитком вітчизняних підприємств. Фінансова криза 2014-2015 рр. відзначилася цілим рядом слабких місць національної банківської системи. Адже через банківську систему здійснюється процес акумуляції фінансових ресурсів суспільства і забезпечується їх найефективніше використання. Платіжний механізм в економіці країни є однією з базових структур світового ринкового господарства. Особливе місце в платіжних системах посідають банки. У даному розділі дослідження поставлено за мету розглянути, проаналізувати та узагальнити вплив безготівкових розрахунків на обсяг активів банку. Окрім цього, вважається за доцільне для повноти розкриття основної мети дослідити вплив безготівкових розрахунків за допомогою кореляційно-регресійного аналізу, конкретно, на основі ПАТ «Мегабанк». З метою регулювання та забезпечення розвитку безготівкових розрахунків в Україні на державному рівні доведено необхідність вирішити такі завдання: підвищити довіру з боку населення до банківської системи, яка була втрачена в умовах фінансової кризи та збільшити обсяги залучення на депозити коштів фізичних та юридичних осіб; прискорити терміни зарахування коштів, отриманих з рахунків покупців на рахунки суб’єктів господарювання, торгівлі; запровадити страхування ризиків держателів платіжних карток від несанкціонованого втручання та непередбаченого використання; рекомендувати установам банків при оформленні споживчих кредитів фізичним особам відкривати таким особам карткові рахунки із зарахуванням на них відповідної суми кредиту, що дозволить здійснювати розрахунки за товари, послуги у безготівковому порядку; удосконалити систему збору страхових платежів і здійснення страхових виплат при укладанні договорів з фізичними особами шляхом безготівкового зарахування відповідних сум на рахунки в установах банків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12180
Располагается в коллекциях:Монографії (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Колодізєв О.М._БС_ монограф1.pdf715,97 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.