Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/17890
Название: Аналіз динаміки розвитку теоретичного вивчення конкурентоспроможності підприємства
Авторы: Салун М. М.
Паляничка Є. М.
Ключевые слова: конкуренція
теорія конкурентоспроможності
конкурентоспроможність підприємства
зміст поняття
змістовні характеристики поняття
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Салун М. М. Аналіз динаміки розвитку теоретичного вивчення конкурентоспроможності підприємства / М. М. Салун, Є. М. Паляничка // Бізнес-навігатор : Науково-виробничий журнал. – Херсон : Приватний вищій навч. заклад «Міжнар. ун-т бізнесу і права, 2017. – Вип. 2 (41). – С. 56–62.
Краткий осмотр (реферат): Статтю присвячено розвитку, узагальненню та уточненню термінології конкурентоспроможності підприємства та представлення її як логічної системи взаємопов’язаних економічних термінів. На основі проведеного аналізу пошукових запитів з використанням даних бази Scopus, GoogleScholar та Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського було відібрано роботи, що розкривають зміст поняття «конкурентоспроможність підприємства»; встановлено особливості визначення поняття «конкурентоспроможність підприємства» різних авторів на основі поведінкового, структурного, функціонального підходів, а також концепції квазіконкурентних ринків та концепції конкуренції на основі переваг ресурсів; встановлено основні змістовні характеристики поняття «конкурентоспроможність підприємства» відповідно до існуючих наукових підходів менеджменту та надано авторське трактування конкурентоспроможності підприємства. Представлене визначення поняття «конкурентоспроможність підприємства» засноване на аналізі еволюції уявлень про предмет теорії конкурентоспроможності, базується на сучасних наукових підходах менеджменту та дозволяє встановити кількісні характеристики нагромадження та використання виробничого потенціалу підприємства, що забезпечують його конкурентоспроможність.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17890
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Салун М. М., Паляничка Є.М.pdf5,85 MBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.