Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/18886
Название: Методичний підхід до оцінювання експортної конкурентоспроможності підприємств машинобудування
Авторы: Москаленко Н. О.
Зосімова А. В.
Ключевые слова: експорт
конкурентоспроможність
машинобудування
підприємство
порівняльні переваги
методичний підхід
метод трьох сигм
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Москаленко Н. О. Методичний підхід до оцінювання експортної конкурентоспроможності підприємств машинобудування / Н. О. Москаленко, А. В. Зосімова // Економіка розвитку. – 2018. – № 1 (85). – С. 75–84.
Краткий осмотр (реферат): Розкрито теоретичні та методичні особливості визначення конкурентоспроможності на різних рівнях. Модифіковано індекс виявлених порівняльних переваг в індекс експортної конкурентоспроможності товару та індекс експортної конкурентоспроможності підприємства. Розроблено методичний підхід, який ґрунтується на семи основних етапах, що відрізняється від наявних авторським баченням поєднання інструментів і методів для оцінювання конкурентоспроможності підприємства машинобудування, а також застосуванням модифікованих авторами індексів експортної конкурентоспроможності товару та експортної конкурентоспроможності підприємства. Вони дозволяють визначити й оцінити рівень експортної конкурентоспроможності підприємства машинобудування. Подано інформаційну основу для дослідження рівня експортної конкурентоспроможності підприємства машинобудування. Особливість методичного підходу полягає у використанні визначених методів групування об'єктів дослідження за обраними характеристиками. У межах визначення рівнів експортної конкурентоспроможності товарів машинобудування та експортної конкурентоспроможності підприємств досліджуваного регіону запропоновано їхню інтерпретацію. Розроблене методичне забезпечення оцінювання експортної конкурентоспроможності підприємства дозволить розширити аналітичний інструментарій оцінювання конкурентоспроможності підприємств під час здійснення ними зовнішньоекономічної діяльності. Також він дозволить розробляти обґрунтовані моделі ухвалення рішень у цій сфері та обґрунтовувати стратегічні плани підприємства. Авторами було виявлено, що застосування розробленого методичного підходу до визначення рівнів експортної конкурентоспроможності машинобудівних підприємств дозволяє швидко визначити динаміку конкурентоспроможності підприємства, напрям її розвитку, спрощує процес розроблення заходів щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства на міжнародних ринках.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18886
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Москаленко Н.О., Зосімова А.В..pdf611,43 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.