Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22496
Название: Проблема забезпечення гендерної рівності в Україні в контексті Євроінтеграції
Авторы: Сотнікова Ю. В.
Степанова Е. Р.
Ключевые слова: гендерна рівність
міжнародні організації
нормативна база
Європейська інтеграція
право на працю
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Сотнікова Ю. В. Проблема забезпечення гендерної рівності в Україні в контексті Євроінтеграції / Ю. В. Сотнікова, Е. Р. Степанова // Бізнес-інформ. – 2019 – № 4. – С. 239 – 245.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано особливості врегулювання питань гендерної дискримінації такими міжнародними організаціями, як ООН, ЮНЕСКО, МОП. Проаналізована нормативно-правова база досягнення гендерної рівності в Україні. Виявлено відповідність вітчизняного законодавства міжнародним нормам в області гендерної рівності. На основі наведених статистичних даних виявлено необхідність посилення контролю за дотриманням гендерного законодавства в контексті Європейської інтеграції України. Висвітлено основні напрямки вирішення гендерних питань в Рамковій Програмі Партнерства, а саме «Стале економічне зростання, навколишнє середовище і зайнятість»; «Рівний доступ до якісних та інклюзивних послуг і соціального захисту»; «Демократичне врядування, верховенство права і громадська участь»; «Безпека громадян, соціальна єдність і відновлення з особливим акцентом на Східну Україну».
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22496
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2019-4_0-pages-239_245 (2 экз).pdf818,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.