Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22601
Название: Еволюція та перспективи автоматизації бухгалтерського обліку та подання звітності підприємств України
Авторы: Курган Н. В.
Ключевые слова: електронна звітність
форма подання звітності
XBRL
XML
таксономія
цифровий підпис
база облікових даних
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Курган Н. В. Еволюція та перспективи автоматизації бухгалтерського обліку та подання звітності підприємств України [Електронний ресурс] / Н. В. Курган // Східна Європа : економіка, бізнес та управління. – 2019. –№ 5 (22). – С. 249-256. - Режим доступу : http://www.easterneurope-ebm.in.ua/ journal/22_2019/37.pdf.
Краткий осмотр (реферат): В статті досліджено еволюційні процеси розвитку автоматизації бухгалтерського обліку в України. Пояснено, що впровадження прогресивних IT-рішень до облікової практики вітчизняних підприємств відбувалося під впливом цифрових трансформацій бізнес-процесів, а також шляхом державних законодавчих ініціатив. Запропоновано класифікацію форм подання звітності підприємствами України, які еволюційно змінювали одна іншу: графічна, комбінована, електронні XML, XBRL-форми, інтерактивна звітність майбутнього. Детально описано особливості форм і вимоги до рівня комп’ютеризації бухгалтерії за кожної з них. Розроблено переліки знань, умінь та практичних навичок, якими мав володіти бухгалтер-професіонал для належного виконання посадових обов’язків за різних форм подання звітності, діючих в Україні. Обґрунтовано, що в ході подальшої глобальної цифровізації економіки очікується впровадження інтерактивної звітності у формі агрегованих облікових баз даних. Тому у майбутньому для бухгалтера-спеціаліста однаково важливо мати фахову теоретичну підготовку та знати актуальні IT-технології обліку та звітування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22601
Располагается в коллекциях:Статті (ОБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Курган_стаття.pdf402,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.