Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23428
Название: Професійно-комунікативна компетентність в системі підготовки фахівців спеціальності «Туризм»
Авторы: Гончарова О. М.
Ключевые слова: пілотний експеримент
респонденти
професійна комунікація
комунікативна компетентність
професійно-комунікативна компетентність
майбутні фахівці сфери туризму
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Гончарова О. М. Професійно-комунікативна компетентність в системі підготовки фахівців спеціальності «Туризм» / О. М. Гончарова // Інноваційна педагогіка : наук. журн. / Причорноморський науково-дослідний інститут.– 2019. – Вип. 19, Т 1. – С. 74-77.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано результати пілотного експерименту, присвяченого виявленню педагогічних проблем, з якими стикаються студенти та викладачі гуманітарних дисциплін під час підготовки до професійної діяльності. У дослідженні взяли участь 50 студентів туризму та 20 викладачів з гуманітарних наук. За результатами, більшість викладачів припускають, що майбутнім спеціалістам з туризму необхідна спеціальна підготовка для формування професійної комунікативної компетентності. На думку викладачів, підготовку до професійної комунікативної компетентності можна вдосконалити, запровадивши спеціальний курс чи предмет та подолавши брак дидактичних матеріалів. 90% викладачів усвідомлюють необхідність комунікативних навичок у своїх дисциплінах. Однак 30% вказують на те, що університет не створив належних педагогічних умов для систематичного формування ПКК. Більше половини викладачів (65%) відчувають потребу в підвищенні своєї педагогічної компетентності використовувати ефективні форми, методи та інструменти для формування студентів ПКК у навчальному процесі. Крім того, суб’єкт-предметні відносини між викладачами та студентами сприятимуть формуванню професійної комунікативної компетентності. Практично всі студенти погоджуються, що оволодіння іноземними мовами ефективно впливає на професійне спілкування. У той же час більшість із них визнали, що поки не готові спілкуватися з представниками інших культур.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23428
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Гончарова Іновац_пед № 19_Ч_1-сторінки-1-2,4-об'єднано.pdf12,9 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.