Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23814
Название: Правовий аналіз трудового договору за проектом трудового кодексу України
Авторы: Єрофєєнко Л. В.
Остапенко О. Г.
Ключевые слова: трудовий договір
проект ТК України
КЗпП України
суб'єкти
працівникі
роботодавець
правовідносини
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Єрофєєнко Л. В. Правовий аналіз трудового договору за проектом трудового кодексу України / Л. В. Єрофєєнко, О. Г. Остапенко // Право і суспільство : наук. журн. – 2019. - № 6. - С. 149-154.
Краткий осмотр (реферат): В статті проведено порівняльний аналіз змісту поняття трудового договору, зазначеного в діючому законодавстві та проекті Трудового Кодексу України. Доведено, що обов’язковість трудового контракту буде вважатися позитивною передумовою в Трудовому Кодексі України. Виявлено та досліджено характеристику суб'єктів трудового права та трудового договору зокрема. Запропоновано додати до проекту ТК України вимоги до працівників, як одну з складових проекту, які можуть включати вимоги щодо якості працівника як професіонала, вимоги до стану здоров’я, віку, вимоги, які будуть стосуватись моральних, етичних якостей працівника, його громадянство, знання державної мови та окремо вимоги, які можуть бути встановлені роботодавцем. Обґрунтовано необхідність оновлення чинного трудового законодавства з урахуванням норм міжнародних актів та міжнародних стандартів. Проект Трудового права України має цікаві моменти, але в загальному виді потребує нового, прогресивного, європейського підходу. Досліджено, що в проекті ТК України порівняно з КЗпП закріпленні не тільки права та обов’язки працівника, а і роботодавця. Вважається, що при складанні акту доречніше буде взяти за основу соціальне призначення права з урахуванням прав та свобод працівників. Зазначено переваги та недоліки в проекті Трудового Кодексу України. Перевагою проекту ТК України є те, що в ньому ширше розкривається суть трудового договору, для суб’єктів трудових відносин встановленні нові права та уточнені обов’язки. Але аналіз деяких положень законопроекту показав, що він має однобічний характер. Це має прояв в перевазі інтересів роботодавця, в тому числі і держави в поданому проекті. Надано рекомендації щодо покращення та розширення положень проекту, зокрема, запропоновано удосконалити питання захисту прав та забезпечення гарантій працівників при прийнятті Трудового Кодексу України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23814
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
pravoisuspilstvo_№_6_1_2019-1.pdf302,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.