Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24333
Название: Стан і тенденції іноземного інвестування в економіку України на етапі четвертої промислової революції
Авторы: Черкашина Т. С.
Ключевые слова: четверта промислова революція
“Індустрія 4.0”
іноземні інвестиції
прямі іноземні інвестиції
портфельні інвестиції
країна-реципієнт
операції ІРО
боргові цінні папери
деривативи
“євробонди”
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Черкашина Т. С. Стан і тенденції іноземного інвестування в економіку України на етапі четвертої промислової революції / Т. С. Черкашина // Академічний огляд. Серія Економіка та підприємництво. – 2020. – №2(53). – С. 95-105.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано динаміку прямих іноземних інвестицій в економіку України у 2010-2019 рр. і виявлено, що вона не була сталою та мала тенденцію до погіршення: і обсяг прямих (чистих) іноземних інвестицій, і прямих іноземних інвестицій за накопичувальним (наростаючим) підсумком в економіку України зменшилися більше, ніж у 2 рази. Також досліджено динаміку прямих портфельних інвестицій в економіку України і зроблено висновок про те, що вона має тенденцію до покращення: за період 2010-2019 рр. обсяг прямих портфельних інвестицій збільшився у 1,6 рази. Запропоновано певні заходи, спрямовані на пожвавлення інвестиційних процесів в Україні та орієнтацію залучених коштів на галузі з найбільшою доданою вартістю. До таких заходів автором віднесено: надання податкових преференцій іноземним інвесторам, які вкладають кошти у високотехнологічні сектори національної економіки України; посилення державно-приватного партнерства між українським урядом та іноземними інвесторами у сфері формування спільних інноваційних кластерів та інтелектуальних хабів; вдосконалення нормативно-правової бази у сфері у сфері захисту корпоративних прав іноземних інвесторів з метою виходу більшої кількості українських компаній на світові фондові ринки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24333
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
11.pdf597,45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.