Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24775
Название: Особливості конфлікту як способу соціальної взаємодії у підлітковому віці
Авторы: Лугова В. М.
Литовченко І. В.
Ключевые слова: конфлікт
конфліктна поведінка
конфліктність
комунікативна толерантність
підліток
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Лугова В. М. Особливості конфлікту як способу соціальної взаємодії у підлітковому віці / В. М. Лугова, І. В. Литовченко. // Молодий вчений. – 2020. – №5 (81). – С. 199–207.
Краткий осмотр (реферат): У статті вирішено важливу науково-практичну проблему дослідження особливостей конфліктної поведінки у підлітковому віці. Визначено сутність конфлікту як соціально-психологічного феномену, розглянуто основні ознаки конфлікту. Обгрунтовано особливості та основні протиріччя підліткового віку, які визначають особливості конфліктної поведінки у цьому віці. Розглянуто існуючі підходи до дослідження конфліктів та запропоновано аналізувати особливості конфліктної поведінки за допомогою авторської анкети «Підліток і конфлікт» та психологічних тестів. Було виявлено відмінності в стилях поведінки у конфліктній ситуації хлопців та дівчат, їх рівень конфліктності та комунікативної толерантності. Перспективами подальшого дослідження є розробка практичних рекомендацій для розвитку конфліктологічної компетентності підлітків та підвищення рівня ефективності спілкування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24775
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Лугова, Литовченко.pdf639,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.