Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25555
Название: Показники виконання бюджету : теоретичні і практичні аспекти
Авторы: Юшко С. В.
Ключевые слова: бюджет
надходження бюджету
витрати бюджету
фінансування бюджету
дефіцит (профіцит) бюджету
бюджетні запозичення
активні операції бюджету
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Юшко С. В. Показники виконання бюджету: теоретичні і практичні аспекти [електронний ресурс] / С. В. Юшко // Фінанси України. – 2021. – № 1. – С. 46-63. – Режим доступу: http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?Z21ID=&I21DBN=UJRN&P21DBN=UJRN&S21STN=1&S21REF=10&S21FMT=fullwebr&C21COM=S&S21CNR=20&S21P01=0&S21P02=0&S21P03=A=&S21COLORTERMS=1&S21STR=%D0%AE%D1%88%D0%BA%D0%BE%20%D0%A1$.
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджуються показники, на підставі яких оцінюють виконання бюджету в Україні. Охарактеризовано надходження та витрати бюджету, визначено їхні найбільш значущі складові. Названі особливості розрахунку показника бюджетного дефіциту в Україні, продемонстровані факти нехтування протягом ряду років нормами чинного законодавства та світовим досвідом у питаннях управління бюджетним дефіцитом. Наголошено на недосконалості показника бюджетного дефіциту через притаманні йому недоліки, відзначено, що абсолютне значення величини бюджетного дефіциту важливе у контексті його зв’язку з показником фінансування бюджету. Охарактеризовані складові фінансування, визначено найбільш значущі з них у контексті балансування головного кошторису держави. Продемонстрований зв’язок між показниками бюджетного дефіциту та фінансування, надходжень і витрат, чистих запозичень і суми державного боргу. На прикладах конкретних бюджетних років продемонстровані факти перевищення чистими запозиченнями держави загальної величини фінансування; зроблений висновок про значущість показника чистих запозичень при оцінюванні стану державних фінансів. Наголошено на необхідності подальшого пошуку шляхів підвищення якості управління бюджетними коштами, обдуманого планування запозичень, здійснення активних операцій бюджету з цінними паперами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25555
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Юшко_стат_я_Показники_виконання_бюджету.pdf133,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.