Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25988
Название: Сутність і явище в концепції Ф. де Соссюра
Авторы: Просяник О. П.
Ключевые слова: сутність
явище
наукова концепція
мовна діяльність
мова
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Просяник О. П. Сутність і явище в концепції Ф. де Соссюра / О. П. Просяник // Іноземні мови у вищій освіті: лінгвістичні, психолого-педагогічні та методичні перспективи: матеріали V Всеукр-ої наук.-практ. інтернет-конф., 25 лют. 2021 р. ‒ 2021. ‒ С. 29-34.
Краткий осмотр (реферат): У тезах представлено рефлексію щодо мови та мовлення як сутності і явища. Сутність і явище треба трактувати у категоріях часу: потенція – акт, а не у категоріях субстанціального простору: інваріант – варіант, загальне – часткове. Класичне відношення «сутність-явище», яке засноване на відношенні «загальне-часткове» – це інформаційна, логічна функція, фактично не застосована до власне явищ як феноменів, а також не застосована до феноменів (у кантівському розумінні), тому що ці феномени – це досвідні, сенсорні функції. Сутність і явище у науковій концепції Фердинанда де Соссюра це співвідношення між мовною діяльністю (langage) як сутнісним інваріантом та мовою-етнолектом як явищем-варіантом.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25988
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
10 Prosianyk_abstract.pdf263,57 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.