Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26027
Название: Особливості корпоративного управління процесами злиття та поглинання
Авторы: Птащенко О. В.
Ключевые слова: глобалізація
корпоративне управління
злиття та поглинання (Mergers and Acquisitions)
інтеграція
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Птащенко О. В. Особливості корпоративного управління процесами злиття та поглинання / О. В. Птащенко // Бізнес Інформ. ‒ 2020. ‒ №11. ‒ C. 424–429.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто основні особливості та визначено основні тенденції світового ринку злиття та поглинання (M&A). Сучасний розвиток економіки характеризується поширенням процесів глобалізації, і можна відзначити, що, так чи інакше, останні хвилі злиттів і поглинань щільно пов’язані з протіканням цих процесів. Історія ж розвитку процесів злиття і поглинання у світовій економіці свідчить, що всі сплески угод злиттів і поглинань припадали та припадають на періоди структурних змін, промислових підйомів, технологічних революцій, суттєвої організаційної перебудови світової економіки. Злиття та поглинання компаній – один із найважливіших інструментів розвитку бізнесу в ринковій економіці. Цілями зазначених процесів найчастіше є зростання компанії та використання різного роду синергії, що проявляється в посиленні її впливу на ринки та підвищенні ефективності бізнесу. Більшість угод злиття та поглинання укладають індустріально розвинені країни, збільшується їхня роль і для країн, які розвиваються. Динаміка ринку процесів злиття та поглинання багато в чому буде залежати від здатності компаній укладати великі контракти, оголошені в кінці минулого – на початку цього року. Тільки тоді можна стверджувати, що зростання активності на ринку злиттів та поглинань став довгостроковою тенденцією. Багато фахівців вважають, що нова хвиля злиттів і поглинань неминуче призведе до зростання безробіття, а це, своєю чергою, спричинить загострення соціальної обстановки і вимагатиме додаткових витрат із бюджету.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26027
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2020-11_0-pages-424_429.pdf521,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.