Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26058
Название: Інноваційна дяльність підприємств та зростання національної економіки: Україна, Польща
Авторы: Томах В. В.
Веретенникова Г. Б.
Ключевые слова: Інновації
інноваційна діяльність підприємств
національна економіка
ВВП
конкурентоспроможність
зростання
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Томах В. В. Інноваційна дяльність підприємств та зростання національної економіки: Україна, Польща / В. В. Томах, Г. Б. Веретенникова// Економіка розвитку. – Харків:ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2020. – №2. – С. 22-32.
Краткий осмотр (реферат): В сучасних умовах стійкий розвиток жодної з національних економік не можливий без своєчасного та якісного впровадження інноваційної діяльності. Саме своєчасне використання інновацій є запорукою отримання нових та збереження вже існуючих конкурентних переваг як окремих підприємств, так і економіки в цілому. Метою даного дослідження є визначення залежності зростання національної економіки (на прикладі України та Польщі) від інноваційної діяльності підприємств та інноваційної політики держави, а також розроблення пропозицій щодо удосконалення інноваційної політики України спираючись на світовий досвід. В статті було досліджено вплив показників інноваційної діяльності на рівень ВВП на душу населення в Україні та Польщі за період з 2000 по 2018 рр. За допомогою багатовимірного статистичного аналізу, а саме методу головних компонент, та регресійного аналізу з переліку показників інноваційної діяльності було виділено найбільш важливі фактори впливу на ВВП на душу населення та побудовано рівняння регресії. Для України такими факторами є фактор «інноваційності підприємств», що пояснює 34.19 % загальної дисперсії, фактор «інноваційних входів» пояснює 17.11 % дисперсії та фактор «фінансування та впровадження інновацій» пояснює 27.8 % загальної диперсії. Для Польщі це фактор «інноваційної активності», що пояснює 44.35 % дисперсії та фактор «інноваційний вихід», він пояснює 38.47 % загальної дисперсії. Надано рекомендації для вдосконалення інноваційної політики України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26058
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
4._Томах_Стат_я_ЕР.pdf1,36 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.