Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26334
Название: Перспективи розвитку журналістської та медіаосвіти в контексті постмодерністської педагогіки
Авторы: Іванова І. Б.
Зима О. Г.
Афанасьєва О. М.
Ключевые слова: постмодернізм
медіаосвіта
медіапедагогіка
журналістика
дослідницькі технології
медіаграмотність
професійна етика журналіста
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Іванова І. Б. Перспективи розвитку журналістської та медіаосвіти в контексті постмодерністської педагогіки / І. Б. Іванова, О. Г. Зима, О. М. Афанасьєва // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського / Серія: Філологія. Журналістика. – 2021. ‒ Т. 32 (71). ‒ Ч. 3. ‒ № 4. ‒ С. 193–198.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано особливості розвитку журналістської та медіаосвіти з урахуванням впливу ідей постмодерністської педагогіки. Зроблено акцент на тому, що в постмодерністському періоді процес навчання має бути спрямований на розвиток і самореалізацію особистості. Настанови цієї освітньої теорії тільки віднедавна почали впроваджуватися в практику української вищої освіти, особливої такої соціально чутливої галузі, як журналістика. Тому практичний досвід роботи зі студентською аудиторією в полі ідей, інструментів та педагогічних технологій постмодерністського характеру є цікавим та актуальним. Це й визначило актуальність представленого до розгляду дослідження. Метою статті є встановлення потреби залучення настанов постмодернізму до змістових позицій української медіаосвіти. У роботі визначено, що важливим аспектом журналістської освіти є медійний, ґрунтовно доведено, що серед теорій медіаосвіти вагомою є та, яка пов’язана з формуванням критичного мислення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26334
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Іванова_Зима_Афанасьєва_2021.pdf316,85 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.