Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26471
Название: Правові проблеми регулювання праці гіг-спеціалістів в умовах євроінтеграції
Авторы: Новіков Д. О.
Лук’янчиков О. М.
Ключевые слова: трудове право
цифрова економіка
правові гарантії
гіг-контракт
трудовий договір
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Новіков Д. О. Правові проблеми регулювання праці гіг-спеціалістів в умовах євроінтеграції / Д. О. Новіков, О. М. Лук’янчиков // Основні напрямки захисту прав громадян України на працю та соціальний захист в умовах євроінтеграції : тези доп. і наук. повідомл. учасників ХІ Міжнар. наук.-практ. конф., 8 жовт. 2021 р. : тези допов. / за ред. О.М. Ярошенка. ‒ Харків: Право, Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого, 2021. ‒ С. 138-141.
Краткий осмотр (реферат): Автори вказують, що спроби перевести IT-сферу у правове поле для досягнення цілей євроінтеграції та економічного розвитку за допомогою норм Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» фактично обертаються масштабним впровадженням цивілістичного елемента у регулювання трудових відносин, виключення з сфери дії трудо-правових гарантій значного числа працівників Інтернет-платформ, появою таких антинаукових конструктів як гіг-контракт, який за своєю природою не є ані трудовим, ані цивільно-правовим договором. На переконання авторів, наука трудового права зобов’язана звернути свою увагу на законодавчі та наукові колізії, створені Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» для їх своєчасного розв’язання і мінімізації негативних наслідків, обумовлених його застосуванням.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26471
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.