Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26756
Название: Визначення технологічно-економічних аспектів в експертизі інноваційної діяльності підприємств
Авторы: Новіков Ф. В.
Савченко М. Ф.
Ключевые слова: енергозбереження
екологічна безпека
енергоефективний проект
паливно-енергетичні ресурси
теплообладнання
енергозберігаючі технології
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Визначення технологічно-економічних аспектів в експертизі інноваційної діяльності підприємств / Ф. В. Новіков, М. Ф. Савченко // Матер. міжнар. наук.-практ. конф. «Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця»: тези допов., 31 трав.-1 черв. 2018 р. – Харків: ХНЕУ імені С. Кузнеця, 2018. – С. 113-114.
Краткий осмотр (реферат): Запропоновано для характеристики інновацій з позицій енергозбереження та екологічної безпеки виділити такі поняття: енергоефективна продукція, технологія, обладнання; енергозберігаючі (енергоефективні) заходи; енергоефективний проект – це проект, спрямований на скорочення енергоспоживання, а саме: реконструкція мереж і систем постачання, регулювання і облік споживання води, газу, теплової та електричної енергії, модернізація огороджувальних конструкцій та технологій виробничих процесів; енергетичний аудит (енергетичне обстеження); менеджмент з енергозбереження; норми питомих витрат палива та енергії. З цих позицій найбільшу увагу при експертизі інноваційних проектів слід надавати виявленню ділянок виробництва з марнотратним витрачанням паливно-енергетичних ресурсів, особливостям визначення відповідності технологічних процесів вимогам технічної безпеки. При цьому особлива увага надається ділянкам виробництва, що характеризуються недовантаженням або використанням на холостому ходу електродвигунів, електропечей та іншого електро- і теплообладнання, а також причинам систематичних втрат стисненого повітря, води і тепла, наявності та якості нормативної та проектної документації щодо теплоізоляції споруд та інженерних об'єктів, яке призводить до зниження теплового опору огороджувальних конструкцій, вікон, дверей в опалювальний сезон (вид нераціонального використання паливно-енергетичних ресурсів). За цими критеріями необхідно більшу увагу приділяти комплексним заходам при оцінці або розробці нових ресурсо- та енергозберігаючих технологій, їх впровадженню, технологічному аудиту і оновленню нормативної технологічної документації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26756
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
НовиковСавченкоТезисы 2018 ХНЕУ.pdf253,05 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.