Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27213
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Івашура А. А. | - |
dc.contributor.author | Борисенко О. М. | - |
dc.contributor.author | Толмачова М. В. | - |
dc.date.accessioned | 2022-02-10T10:06:25Z | - |
dc.date.available | 2022-02-10T10:06:25Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Івашура А. А. Стала харчова поведінка / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. В. Толмачова // Вісник НТУ "ХПІ". Серія: Нові рішення у сучасних технологіях. – Харків. – 2021. – № 4 (10). – С. 88–93. (укр. мова) | ru_RU |
dc.identifier.uri | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27213 | - |
dc.description.abstract | Зважаючи на все зростаючий вплив сільського господарства та сучасної продовольчої промисловості на навколишнє природне середовище і зростаючу стурбованість з приводу всіх аспектів їх стійкості, потрібні негайні рішення у впровадженні здорового харчування з низьким рівнем впливу на навколишній світ. Сталі дієти ‒ це дієти з низьким впливом на навколишнє середовище і високою доступністю, що забезпечують продовольчу безпеку та безпеку харчування. Пропонується всебічний огляд різних підходів до аналізу сталої харчової поведінки. Стверджується, що збереження навколишнього середовища має вирішальне значення, у тому числі при розробці програм для поліпшення здоров’я, усунення нерівності в ціновій доступності, доступі та наявності продуктів харчування у моделях продовольчих систем. При цьому, дієтичні рекомендації та політика в галузі харчових продуктів не повинні ґрунтуватися виключно на екологічному аспекті сталості й повинні бути ретельно сформульовані. Підкреслюється, що для створення сталих продовольчих систем, що підтримують здорові співтовариства, необхідний багатовимірний міждисциплінарний підхід. Стала здорова дієта заснована на поліпшенні енергетичного балансу і зміні раціону харчування в бік переважно продуктів рослинного походження, що відповідає даним про здорове харчування. Оновлення національних рекомендацій з метою відображення останніх даних про здорове харчування може сама по собі мати важливе значення для поліпшення здоров’я і зниження впливу на навколишнє середовище та може не тільки чітко позначити, але й розширити критерії сталості. Ключові принципи сталості та благополуччя навколишнього середовища застосовуються при формуванні національної сталої харчової стратегії, безпосередньо пов’язані з виробництвом і споживанням харчових продуктів. | ru_RU |
dc.language.iso | uk_UA | ru_RU |
dc.subject | харчування | ru_RU |
dc.subject | здоров’я | ru_RU |
dc.subject | екосистема | ru_RU |
dc.subject | сталий розвиток | ru_RU |
dc.subject | стала поведінка | ru_RU |
dc.subject | продовольча безпека | ru_RU |
dc.title | Стала харчова поведінка | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Располагается в коллекциях: | Статті (ЗСЖіБЖ) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Івашура А. А. СТАЛА ХАРЧОВА ПОВЕДІНКА.pdf | 922,55 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.