Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28032
Название: Глобалізація як суспільно-економічний феномен: методологічні основи аналізу
Авторы: Стрижак О. О.
Ключевые слова: глобалізація
аспекти глобалізації
індекс глобалізації
протиріччя глобалізації
наслідки глобалізації
Дата публикации: 2012
Библиографическое описание: Стрижак О. О. Глобалізація як суспільно-економічний феномен: методологічні основи аналізу / О. О. Стрижак // Економічний вісник НТУУ «КПІ». – 2012. – № 71. – [Електронний ресурс].
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано теоретичні підходи до визначення сутності глобалізації як суспільно-економічного феномену розвитку суспільства. Охарактеризовано економічні, соціально-культурні та суспільно-політичні аспекти глобалізації. Окреслено головні вектори протистояння, які виникають у глобальному суспільстві. Виділено основні протиріччя процесу глобалізації, які полягають, зокрема, в нерівномірності технологічного розвитку, перерозподілі економічної влади і багатства, складності контролю глобальних процесів, виникненні відмінностей у стандартах поведінки, нерівномірності розподілу населення країн за віком. У цьому контексті визначено негативні наслідки глобалізації як складного суспільно-економічного феномена. Обґрунтовано, що використання запропонованого підходу щодо аналізу глобалізації як багатоаспектного явища є основою для класифікації ключових глобальних проблем в розрізі окремих аспектів глобалізації як об’єктивного загальнопланетарного процесу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28032
Располагается в коллекциях:Статті (Т)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
6.pdf255,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.