Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28443
Название: Ефективність використання сільськогосподарських земель при виробництві окремих культур
Авторы: Малярець Л. М.
Ульянченко Н. В.
Ключевые слова: прибуток
ефективність виробництва
землекористування
виробнича собівартість
інтенсивність виробництва
закон спадної віддачі
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Малярець Л. М. Ефективність використання сільськогосподарських земель при виробництві окремих культур / Л. М. Малярець, Н. В. Ульянченко // Електронний журнал «Ефективна економіка». - 2022. - № 8.
Краткий осмотр (реферат): Досліджуються проблеми ефективності використання сільськогосподарських земель при виробництві соняшнику, кукурудзи на зерно та пшениці в підприємствах Харківської області. Метою дослідження є оцінка процесу формування рівня прибутковості виробництва соняшнику, пшениці та кукурудзи на зерно та виділення окремих факторів впливу на її величину. Було встановлено, що між величиною витрат та прибутку не виявлено чітких залежностей. Констатується чітка залежність між величиною урожайності та величиною прибутку на 1 га посівної площі. Побудована регресійна модель залежності величини прибутку на 1 га посівної площі від окремих факторів. Всі побудовані моделі були надійними та мали середній рівень зв’язку. Встановлено від’ємний характер зв’язку між рівнем витрат на 1 га посівної площі та рівнем прибутку. Робиться висновок про чіткий прояв закону спадної віддачі, який характеризує поступове падіння величини прибутку в процес нарощування витрат.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28443
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Малярец__Ул_янченко.pdf276,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.