Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28599
Название: Розробка механізму організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві
Авторы: Черноіванова Г. С.
Ключевые слова: інноваційна праця
механізм організаційно-економічного забезпечення
складові забезпечення
цілі управління
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Черноіванова Г. С. Розробка механізму організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві / Г. С. Черноіванова // - Бізнес Інформ. - 2022. - №7. - C. 177–183.
Краткий осмотр (реферат): Механізм організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві вимагає розробки певних принципів, функцій, засобів, чинників та інструментів управління. Метою дослідження є розробка механізму організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві. На основі результатів дослідження сучасної концепції управління та сутності категорії «механізм», методологічно обґрунтовано механізм організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві з визначенням складу його елементів, які згруповано до чотирьох складових. Визначено, що необхідно виділити чотири складових: організаційну , яка включає до себе оргструктури, регламенти та інструкції; економічну – норми, нормативи та стимули; управлінську, що базується на функціональній та цільовій підсистемах; забезпечуючу, де окремо виділено інформаційне забезпечення (нормативне, правове та щодо стану зовнішнього середовища) та ресурсне забезпечення (інформаційні, фінансові, матеріальні, технологічні та людські ресурси). Така систематизація дозволяє чітко визначити складові механізму організаційно-економічного забезпечення інноваційної праці, диференціювати інструменти та важелі механізму у відповідності до особливостей визначених складових На підставі врахування та впорядкування складових організаційно-економічного забезпечення управління інноваційною працею на підприємстві щодо їх взаємодії у складі відповідного механізму, упорядковано перелік та зміст окремих складових. Доведено, що до елементів підсистеми забезпечення організаційно-економічного механізму відноситься персонал, принципи, інструменти, інформація, оргструктура управління у сукупності з підходами та методами управління, ресурсами та нормативами. На основі узагальнення визначено зміст всіх видів забезпечення: економічного, організаційного, інформаційного, функціонального та ресурсного.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28599
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2022_Черноiванова__БI_№7.pdf429,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.