Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29482
Название: Вплив війни в Україні на економічний розвиток, наслідки для світової торгівлі
Авторы: Жила Г. В.
Ключевые слова: торгівля
ринок
війна
криза
підвищення
розвиток
аналіз
пандемія
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Жила Г. В. Вплив війни в Україні на економічний розвиток, наслідки для світової торгівлі / Г. В. Жила // Галицький економічний вісник. – 2023. – № 2(81). – С. 164-170.
Краткий осмотр (реферат): Війна в Україні створила гуманітарну кризу величезних масштабів і також серйозний удар по світовій економіці. З макроекономічної точки зору зростання цін на їжу та енергію призведе до зменшення реальних доходів. Експрес-оцінка CNUCED впливу війни на торгівлю та розвиток в Україні підтверджує, що перспективи світової економіки швидко погіршуються через зростання цін на продовольство, паливо та добрива. У цьому дослідженні розглядається вплив кризи в Україні на світову торгівлю та економічний розвиток, підкреслюється важливість поставок продовольства, енергії та певних промислових ресурсів з Росії та України, а також досліджується, як війна створює значні ризики для продовольчої та енергетичної безпеки та посилює труднощі, пов’язані з ланцюгом поставок. Це дослідження також показує, що якби війна розколола світову економіку на окремі блоки, втрати доходів були б значними, особливо для країн, що розвиваються. Крім того, це підтверджує важливість заснованої на правилах багатосторонньої торговельної системи хоча б тому, що світова організація торгівлі забезпечує функції, які можуть допомогти пом’якшити наслідки кризи. Це важливо для міжнародної торгівлі, щоб краще зрозуміти, аналізувати і контролювати характер, величину і наслідки війни для торгівлі та розвитку. Тільки з чітким розумінням цих впливів можна створити надійні ланцюги поставок, обмежити подальших втрат у торгівлі та економічному розвитку та запобігання поглиблення нерівності між розвиненими країнами і країнами що розвиваються. Метою дослідження є аналіз впливу війни в Україні на економічний розвиток та визначення наслідків для світової торгівлі. У дослідженні використано методи індукції та дедукції та порівняльного аналізу. Дослідження показує, що серед основних загроз та ризиків, які виникають для світової економіки є дестабілізація, зростання рівня інфляції, безробіття, виникнення продовольчої кризи та голоду в деяких країнах світу, підвищення світових цін на сировину. Наслідки війни в Україні будуть відчутними для більшості країн світу, а їх масштаби будуть залежати від ходу та тривалості війни на території України. Найбільша втрата та найбільша проблема з тих, що виникли через війну — це людські втрати, але є також і величезні економічні проблеми, які відчуваються далеко за межами України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29482
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.