Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29742
Название: Експорт і імпорт: сучасні реалії та їх вплив на економіку України
Авторы: Лебедєва І. Л.
Данілова К. А.
Ключевые слова: математична модель
багатофакторна регресія
часовий ряд
ВВП
основні статті експорту та імпорту
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Лебедєва І. Л. Експорт і імпорт: сучасні реалії та їх вплив на економіку України / І.Л. Лебедєва, К. А. Данілова // Відновлення України та її регіонів в контексті глобальних трендів: управління, адміністрування та забезпечення : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25–26 травня 2023 р. : тези допов. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – С. 339-342.
Краткий осмотр (реферат): Метою даної роботи є аналіз сучасного стану експортно-імпортної діяльності в Україні і дослідження впливу результатів цієї діяльності на ВВП країни. В якості способу реалізації цієї мети була обрана побудова математичної моделі багатофакторної регресії на основі статистичних даних за 2014-2022 рр. Було визначено, що тенденції змін є різними для різних статей експорту. Якщо обсяг експорту виробів чорної металургії суттєво скоротився, то експорт зернових культур і олійного насіння навіть збільшився. За допомогою економетричної моделі було визначено, що є щільний кореляційний зв’язок між обсягом експорту і ВВП країни, а також між обсягом імпорту і ВВП. Але слід зауважити, що кореляційний зв’язок між обсягом експорту і імпорту теж виявився щільним.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29742
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
+Запоріжжя_ТЕЗИ_Анотац_Лебедєва_Данілова.pdf827,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.