Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30500
Название: Правовий аналіз законодавства щодо захисту прав інтелектуальної власності під час дії воєнного стану
Авторы: Єрофєєнко Л. В.
Ключевые слова: інтелектуальна власність
захист
авторське право
патент
законодавство
воєнний стан
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Єрофєєнко Л. В. Правовий аналіз законодавства щодо захисту прав інтелектуальної власності під час дії воєнного стану / Л. В. Єрофєєнко // Приватно-правові та публічно-правові відносини: проблеми теорії та практики : збірник матеріалів ІІІ Міжнародної конференції, 6 жовтня 2023 р. — Кропивницький: ДонДУВС, 2023. — С. 210-213.
Краткий осмотр (реферат): У сфері інтелектуальної власності під час воєнного стану значно знизилася подача заявок до Національного офісу інтелектуальної власності (далі НОІВ) про реєстрацію або зміни в реєстрації об'єктів інтелектуальної власності. Патенти, авторські права, права на знаки для товарів і послуг та інші права інтелектуальної власності, можуть бути важливими компонентами виробництва товарів та послуг. В умовах війни стає актуальним розвиток оборонної сфери, створюються нові види озброєння, а це породжує нові винаходи та корисні моделі. Інтелектуальна власність має значний вплив на економіку країни, її оборону. І звісно, що військові дії суттєво вплинули на розвиток цієї галузі. У зв’язку з уточненням позиції удосконалення механізму захисту прав інтелектуальної власності, 20.03.2023 року Верховною Радою було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав інтелектуальної власності». Основна мета цього Закону полягає у поліпшенні механізму захисту прав інтелектуальної власності шляхом уточнення позиції та внесення змін до законодавства та норм. Для ефективного захисту своїх прав на інтелектуальну власність Україні потрібно приділяти більше уваги з вдосконалення внутрішнього законодавства, посиленні контролю за порушенням прав та проведенні адекватної реакції на порушення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30500
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Єрофеєнко.pdf2,86 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.