Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30631
Название: Застосування соціальних технологій управління конфліктами у соціально-трудовій сфері
Авторы: Назаров Н. К.
Лугова В. М.
Ключевые слова: соціальна взаємодія
конфлікт
трудовий процес
соціальні технології управління конфліктами
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Назаров Н. К. Застосування соціальних технологій управління конфліктами у соціально-трудовій сфері / Н. К. Назаров, В. М. Лугова // Ukrainian Journal of Applied Economics and Technology. - 2023. - Vol. 8. - № 2. - С. 287-295.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є дослідження особливостей застосування соціальних технологій управління конфліктами у соціально трудовій сфері. У роботі доведено необхідність розроблення та застосування соціальних технологій як ефективного інструменту запобігання та ефектив ного вирішення соціальних конфліктів, що базується на враху ванні стадій його розвитку передконфліктній (латентній стадії); актуалізованого конфлікту (конфліктній стадії/ескалації); постконфліктній (стадії завершення) та соціально психологічних чинників конфлікту конф ліктності середовища, конфліктності особистості та психологічних станів особистості. Запропонований у статті підхід полягає у застосуванні окремих соціальних технологій для кожної стадії конфлікту. На перед конфліктній стадії робота має бу ти спрямована на прогнозування, профілактику та запобігання конфлікту, що передбачає застосування діагностичних соціальних технологій; на стадії актуалізованого конфлікту припинення протистояння сторін із застосуванням управлінських соціальних технологій ; на постконфліктній нормалізація соціально трудових відносин і вдосконалення соціальної взаємодії шляхом застосування соціальних технологій навчання. Розроблена соціальна технологія управління конфліктами виконує експертно консультаційні функції на базі комплексного діагностичного аналізу соціально психологічних чинників (конфліктності середовища, конфліктності особистості та психологічних станів особистості), а також дозволяє висувати обґрунтовані пропозиції щодо запобігання, локалізації та регулювання конфліктів залежно від отриманих результатів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30631
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Назаров, Лугова.pdf767,81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.