Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30761
Название: Аналіз сучасних проблем управління депозитними ресурсами вітчизняних банків
Авторы: Семененко А. Є.
Колодізєв О. М.
Ключевые слова: банківський сектор економіки
депозитна діяльність
ліквідність
ресурси банків
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Семененко А. Є. Аналіз сучасних проблем управління депозитними ресурсами вітчизняних банків / А. Є. Семененко, О. М. Колодізєв // Перспективи розвитку територій: теорія і практика. Поствоєнне відновлення: матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, Харків, 16–17 листопада 2023 р. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2023. – C. 136-138.
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтовано важливість функції мобілізації тимчасово вільних грошових коштів для вітчизняних банків в умовах воєнного стану, що дозволяє забезпечити підтримку достатнього рівня їх конкуренто-спроможності в контексті створення необхідних умов зростання ресурсного потенціалу. Доведено ключову роль вітчизняної банківської системи у підтримці достатнього рівня ліквідності в умовах повномасштабної агресії та відповідних умов кредитування економічних агентів. Проведено аналіз тенденцій залучення депозитів фізичних осіб протягом поточного періоду, встановлено, що підвищення ставок за депозитами прискорило збільшення строкових коштів у гривні наприкінці року, хоча загалом за рік вони скоротилися на 6%. Підтверджено провідну роль депозитної діяльності банків в контексті забезпечувальної складової загального процесу їх функціонування. Визначено, що депозитна діяльність вітчизняних банків перебуває під впливом не тільки внутрішніх чинників, що визначаються діяльністю банку, але й під впливом зовнішніх чинників, що проявляються насамперед у форму макроекономічних показників, таких як облікова ставка НБУ, темп інфляції, обсяг ВВП.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30761
Располагается в коллекциях:Статті студентів (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Семененко, Колодізєв_ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ (4).pdf11,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.