Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30969
Название: Моніторинг як сучасне інформаційне забезпечення аналітики та управління підприємствами
Авторы: Аксьонова І. В.
Ключевые слова: система моніторингу
діагностика
ключові показники ефективності
інформаційно-аналітичне забезпечення
система прийняття управлінських рішень
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Аксьонова І. В. Моніторинг як сучасне інформаційне забезпечення аналітики та управління підприємствами / І. В. Аксьонова // Економіка та суспільство. - 2023. - № 55.
Краткий осмотр (реферат): Для успішного розвитку підприємств необхідно використовувати моніторинг бізнес-процесів та бізнес-середовища. Стаття спрямована на узагальнення теоретико-методичних засад та концептуальних основ формування системи моніторингу підприємства як прикладного інструменту спостереження, діагностики, моделювання та управління його діяльністю. Доведено, що моніторинг діяльності підприємства доцільно розглядати не тільки як інформаційно-оціночну систему, а й як забезпечення функціонування системи підтримки прийняття обґрунтованих управлінських рішень. В статті розглянуто основи розробки дворівневої системи моніторингу діяльності підприємства, що складається з інформаційної та методичної бази і спрямована на виконання оціночних, аналітичних, прогностичних й управлінських функцій. Виділено та проаналізовано структурні складові дворівневої системи моніторингу діяльності підприємства, а саме базу даних та базу знань. Крім того, в статті визначено основні елементи системи моніторингу, які складають її концептуальні основи, а саме мету, об’єкт, суб’єкти, принципи, функції. На підставі концептуальних основ сформовано модель системи моніторингу діяльності підприємства як складової системи прийняття управлінських рішень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30969
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Аксьонова_Стаття.pdf234,79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.