Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31960
Название: Аналіз впливу технологій хмарних обчислень на стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємств
Авторы: Ястремська О. М.
Стадниченко А. В.
Колобов І. Ю.
Ключевые слова: стратегічне управління
конкурентоспроможність
технологія
хмарні обчислення
управління підприємством
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Ястремська О. М. Аналіз впливу технологій хмарних обчислень на стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємств / О.М. Ястремська, А.В. Стадниченко, І.Ю. Колобов // Академічні візії. - 2024. - Вип. 27.
Краткий осмотр (реферат): Ця стаття присвячена вивченню впливу хмарних технологій на стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємства. У сучасному бізнессередовищі хмарні обчислення є реальним і важливим інструментом для збереження конкурентоспроможності. Їх використання значно підвищує можливості компаній впроваджувати інновації та конкурувати з високою ефективністю та гнучкістю. Метою даної статті є дослідження впливу технологій хмарних обчислень на стратегічне управління корпоративною конкурентоспроможністю. Щоб задовольнити вимоги цифрової економіки, стратегічне планування має бути гнучким й активно використовувати інформаційні технології, хмарні сервіси та програмне забезпечення для створення, підвищення точності, швидкості та якості отримання даних. Єдиний спосіб для бізнесу досягти успіху в цю революційну епоху – це співпрацювати з екосистемою та використовувати можливості, створені іншими, для реалізації своєї унікальної ціннісної пропозиції. Крім того, щоб залишатися конкурентоспроможними в середовищі, яке швидко змінюється, компанії мають швидко адаптувати стратегії та впроваджувати зміни, які матимуть значний вплив на клієнтський досвід. Найважливішим чинником, що має прямий і опосередкований вплив на бізнес, є технічний прогрес, який представлений сучасними інформаційними технологіями, цифровими системами планування та управління бізнесом і особливо «хмарними» сервісами. Варто зазначити, що для того, щоб залишатися конкурентоспроможними та додавати цінність компанії, усім підприємствам необхідно пройти процес цифрової трансформації, оновлюючи стару ІТ-інфраструктуру або замінюючи її на нову, коли це необхідно. Доведено, що хмарні обчислення забезпечують необмежену інформаційну ємність, усуваючи таким способом проблеми масштабованості. Хмарні обчислення надають розробникам доступ до програмного й апаратного забезпечення, які зазвичай недоступні для користувачів малого та середнього бізнесу, і дають можливість створювати нові продукти, що будуть висококонкурентними у стратегічному періоді й забезпечать усталену корпоративну конкурентоспроможність. Крім впровадження хмарних рішень, компанії повинні інтегрувати нові форми технологій для прискорення, автоматизації та стратегічного вдосконалення свого бізнесу. Майбутні дослідження мають вирішити ці питання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31960
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ястремська О.М. Академічні візії стаття.pdf338,31 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.