Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32115
Название: Польща у процесі практичної реалізації геополітичних проектів у Центрально-східній Європі
Авторы: Коротков Д. С.
Кузь О. М.
Кузь І. О.
Ключевые слова: міжнародна діяльність Польщі
регіональне співробітництво
зовнішня політика
Вишеградська група
Люблінський трикутник
безпекове співробітництво
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Коротков Д. С. Польща у процесі практичної реалізації геополітичних проектів у Центрально-східній Європі / Д.С. Коротков, О.М. Кузь, І. О. Кузь // Філософія та політологія в контексті сучасної культури. – 2023. – Т. 15. - Вип. 2. – С. 105-113.
Краткий осмотр (реферат): У статті дається ретроспективний аналіз участі Польщі у реалізації окремих проектів у сфері безпекового та економічного співробітництва (НАТО, ЄС, Люблінський трикутник, Вишеградська група та ін.). Зміни які відбулися у Польщі після 1989 р. кардинально змінили геополітичні пріоритети цієї держави. Це вплинуло як на зовнішньополітичну доктрину так і на практичну реалізацію основних векторів зовнішньої політики офіційної Варшави. Інтеграція Польщі у європейські та євроатлантичні структури, пошук нового місця у змінених реаліях системи міжнародних відносин стали визначальними факторами, які і окреслили такі пріоритети.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32115
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.