Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32563
Название: Аналіз прецедентних феноменів у текстових матеріалах українських медіа про культуру
Авторы: Зима О. Г.
Костенко А. Ю.
Ключевые слова: прецедентний феномен
прецедентне ім’я
прецедентне висловлення
прецедентна ситуація
прецедентний текст
українські медіа
культура
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Зима О. Г. Аналіз прецедентних феноменів у текстових матеріалах українських медіа про культуру / О. Г. Зима, А. Ю. Костенко // Стратегічні напрямки розвитку науки: фактори впливу та взаємодії: збірник наукових праць з матеріалами IV міжнародної наукової конференції, м. Харків, 10 травня 2024 р. / ГО «Міжнародний центр наукових досліджень». – Вінниця: ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2024. – С. 137–142.
Краткий осмотр (реферат): У роботі проаналізовано використання прецедентних феноменів в українських медіа про культуру; визначено, які прецедентні феномени (імена, висловлення, тексти, ситуації) найчастіше вживаються в культурних медіа та до яких джерел прецедентності вони переважно апелюють. Виявлено, що найуживанішим типом прецедентних феноменів у текстових матеріалах медіа про культуру є прецедентні висловлення, а прецедентні тексти та прецедентні ситуації використовуються найрідше. Також з’ясовано, що основними джерелами прецедентності виступають політика й культура, що свідчить про фокус медіа на актуальних питаннях, які впливають на життя людей.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32563
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.