Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32579
Название: Підхід до моделювання вартості статистичного життя з використанням середньодушового доходу
Авторы: Левицький С. І.
Гнєушев О. М.
Махлинець В. М.
Ключевые слова: економічний еквівалент вартості життя
вартість статистичного життя
середньодушовий дохід
моделювання
демографічна статистика
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Левицький С. І. Підхід до моделювання вартості статистичного життя з використанням середньодушового доходу / С. І. Левицький, О. М. Гнеушев, В. М. Махлинець // Управління розвитком. – Т. 17. – № 4. – С. 1-18.
Краткий осмотр (реферат): У теперішній час актуальною є проблема визначення оцінки вартості статистичного життя в Україні з метою пошуку шляхів її підвищення. Проаналізовано поточний рівень вартості, що є прямим наслідком незадовільної якості життя громадянина, отже, його низького рівня. Наведено характеристику основних теоретико-методологічних підходів до оцінки вартості життя людини. На базі проведеного аналізу висунуто низку гіпотез про використання статистичних розрахунків для досягнення цілей моделювання. Модельні розрахунки наведено на прикладі статистичних даних Запорізької області за 2018–2019 рр. В статті розроблено підхід до оцінки економічного еквіваленту вартості життя на основі демографічних показників та середньодушового доходу, а також проведено аналіз можливостей їх застосування в реаліях національної економіки. За допомогою ППП «Statistica» для статистичних даних розподілу населення Запорізької області по віковим групам за 2018 рік визначено параметри регресійного рівняння. Також знайдено розрахункові параметри за допомогою офісного додатку Excel, застосовуючи опцію «Пошук рішення» для обґрунтування пропозицій щодо кількісного діапазону значень показників. Доведено, що запропонований підхід до моделювання та розрахунки є більш простими та ефективними, ніж методики розрахунків, запропонованих раніше. За результатами дослідження зроблено висновок, що цінність статистичного життя в Україні істотно недооцінена.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32579
Располагается в коллекциях:№4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
левицький.pdf827,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.