Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32654
Название: Китай у сучасному азіатському геополітичному просторі
Авторы: Коротков Д. С.
Ключевые слова: Китай
геоекономіка
країни Центральної Азії
геополітика
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Коротков Д. С. Китай у сучасному азіатському геополітичному просторі / Д.С. Коротков // Китайська цивілізація: традиції та сучасність : матеріали ХVІІ міжнародної наукової конференції, 14 грудня 2023 р. - Київ. – Львів – Торунь : Liha-Pres, 2023. - С. 168-171.
Краткий осмотр (реферат): У статті аналізується геополітичні зміни у Центрально-Азіатському регіоні після російського вторгнення в України. Відзначається, що до здобуття незалежності від СРСР ці держави (Таджикистан, Узбекистан, Киргизс-тан, Казахстан і Туркменістан) не мали політичного впливу в регіона-льній політиці та були примусово керовані радянським правлінням. З початку XXI століття в Центральній Азії відбувається новий етап геополітичної трансформації. Китай виступає в цьому регіоні як важлива економічна сила й інвестор у розвиток інфраструктури. Паралельно із занепадом Росії Китай проводив активну дипломатію, щоб посилити свій вплив у Центральній Азії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32654
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.