Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33269
Название: Синергічний ефект у державному податковому регулюванні
Авторы: Віннікова О. С.
Ключевые слова: cинергія
синергічний ефект
державне регулювання
податкове регулювання
раціональне енергоспоживання
енергозбереження
Дата публикации: 2017
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Віннікова О. С. Синергічний ефект у державному податковому регулюванні / О. С. Віннікова // Економіка розвитку. – № 3 (83). – С. 44-52.
Краткий осмотр (реферат): За вмілого поєднання окремих напрямів або інструментів державного регулювання можна досягти додаткового результату, що називають синергічним ефектом. Урахування такого додаткового ефекту дозволить поліпшити результати державних реформ. У статті досліджено сутність синергічного ефекту та підтверджено необхідність у врахуванні такого ефекту в ході здійснення державного податкового регулювання на прикладі податкового стимулювання раціонального енергоспоживання. Використано такі загальнонаукові та спеціальні методи досліджень, як методи аналізу й синтезу, систематизації та класифікації, метод формалізації, сценарний підхід. Сутність синергічного ефекту полягає в тому, що ефект від поєднання двох або більше компонентів може бути більшим від простої суми ефектів кожного окремого компонента. Розглянуто різні підходи до визначення цього поняття. Особливу увагу приділено синергічному ефекту в ході здійснення державних реформ, що може спостерігатися під час використання певної системи інструментів державного регулювання. На прикладі податкового регулювання енергозбереження доведено, що за рахунок поєднання певних податкових інструментів можна дістати ефект, що буде більшим за суму ефектів від застосування окремих інструментів. На умовному прикладі розраховано ефект від одночасного стимулювання одразу чотирьох напрямів податкового регулювання раціонального енергоспоживання: стимулювання споживачів енергоресурсів до енергозбереження; стимулювання науково-дослідних робіт у сфері раціоналізації енергоспоживання; стимулювання виробництва товарів, застосування яких дозволить раціоналізувати споживання енергоресурсів; стимулювання виробництва енергоресурсів із відновлюваних джерел. Зроблено висновок, що врахування синергічного ефекту в ході здійснення державних реформ дозволить поліпшити результати таких реформ та точність державного прогнозування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33269
Располагается в коллекциях:№3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
віннікова.pdf415,55 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.