Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКобринець О. С.-
dc.date.accessioned2025-02-26T11:59:42Z-
dc.date.available2025-02-26T11:59:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКобринець О. С. Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях / О. С. Кобринець // VІІІ Конгрес сходознавців : збірник матеріалів, м. Київ, 20 грудня 2024 року. – Київ : Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського ; Львів – Торунь : Liha-Pres, 2024. – С.116-118.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619-
dc.description.abstractВ роботі зроблено спробу проаналізувати турецькі паремії з гастрономічною парою «хліб-сіль», дослідити синтаксичні і граматичні особливості та художні засоби з позицій лінгвістичного та літературного аналізу, порівняти їх з аналогами в українській мові та виявити особливості національно-культурної семантики крізь призму народної творчості. Розглянуті паремії та фразеологізми відображають ставлення до основних продуктів у житті людини будь-якого етносу – хліба і солі. Прислів’я та приказки носять повчальний характер. В них демонструються людські та життєві цінності, вікові традиції та обряди, важливість поважного ставлення до їжі. Серед стилістичних та художніх засобів виокремлено риму, ритм, порівняння, епітети, метафору, синекдоху.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.subjectусна народна творчістьuk_UA
dc.subjectпареміїuk_UA
dc.subjectтурецька моваuk_UA
dc.subjectукраїнська моваuk_UA
dc.subjectміжкультурна комунікаціяuk_UA
dc.subjectгастрономічна тематикаuk_UA
dc.titleГастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміяхuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті ( ІММК)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кобринець_ТезиVІІІ_Конгрес_сходознавців 2024.pdf565,75 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.