Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36066
Назва: | Механізми забезпечення конкурентоспроможності молокопереробного виробництва регіонів |
Автори: | Власенко Т. А. Потишняк О. М. |
Теми: | молокопродукти конкурентоспроможність ринок молока механізми управління продовольча безпека регіони сталий розвиток |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Власенко Т. А. Механізми забезпечення конкурентоспроможності молокопереробного виробництва регіонів / Т. А. Власенко, О. М. Потишняк // Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. – 2024. – № 4. – С. 85–89. |
Короткий огляд (реферат): | У статті проведено дослідження ключових засад забезпечення конкурентоспроможності молокопереробного виробництва України у контексті європейських трендів. Визначені основні структурні зрушення, які мали місце у процесах розвитку молокопереробної галузі України за останні роки. Проаналізовано окремі фактори досягнення конкурентних переваг молокопродуктових компаній на ринку. У контексті конкурентоспроможності здійснено кластерний аналіз регіонів України за рівнем самозабезпеченості молокопродуктами та продовольчої безпеки населення за певними видами продуктів харчування. За результатами виявлено групи областей, які мають критичний рівень споживання молокопродуктів та у яких заходи забезпечення конкурентоспроможності молокопродуктового виробництва мають виняткове значення. Запропоновано сукупність механізмів забезпечення конкурентоспроможності молокопереробного виробництва регіонів. Визначено набір інструментів таких механізмів, які сприятимуть здобуттю конкурентних переваг молокопродуктових компаній з урахуванням умов сталого розвитку. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36066 |
Розташовується у зібраннях: | Статті (ЕПОБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Власенко, Потишняк_Механізми забезпечення конкурентоспроможності_2024.pdf | 382,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.