Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/10668
Назва: Спрощений підхід до розрахунку температури шліфування
Інші назви: A simplified approach to the calculation of the temperature of the grinding
Упрощенный подход к расчету температуры шлифования
Автори: Новіков Ф. В.
Гершиков І. В.
Novikov F. V.
Gershikov I. V.
Новиков Ф. В.
Гершиков И. В.
Теми: температура шлифования
условное напряжение резания
режущая способность круга
уравнение теплопроводности
temperature grinding
conventional stress cutting
cutting capacity range
the heat equation
температура шліфування
умовне напруження різання
різальна здатність круга
рівняння теплопровідності
Дата публікації: 2015
Видавництво: ЛИРА
Бібліографічний опис: Новиков Ф.В. Упрощенный подход к расчету температуры шлифования / Ф.В. Новиков, И.В. Гершиков // Физические и компьютерные технологии : труды 20-й междунар. научн.-практ. конф. – Д. : ЛИРА, 2015. − С. 39–43
Короткий огляд (реферат): Запропоновано спрощене рішення рівняння теплопровідності стосовно до розрахунку температури шліфування, що дозволяє одержати значення температури, що незначно відрізняються від значень, установлених на основі класичного рішення (розбіжність у межах 11 %). Це відкриває нові можливості розрахунку й аналізу за спрощеними залежностями температури шліфування, визначення умов її зменшення. Теоретично встановлено, що основними шляхами зменшення температури шліфування є зниження умовного напруження різання за рахунок підвищення різальної здатності круга й зниження інтенсивності тертя в зоні шліфування, а також застосування багатопрохідного шліфування. Показано, що основним недоліком отриманого спрощеного рішення, також як і класичного рішення, є неможливість визначення кінцевої глибини проникнення тепла в поверхневий шар оброблюваної деталі. Це припускає необхідність подальшого пошуку нових рішень у цьому напрямку.
A simplified solution of the heat equation with respect to the calculation of the temperature of grinding, provides a temperature slightly different from the values set on the basis of classical solutions (the discrepancy within 11 %). This opens up new possibilities of calculation and analysis of temperature dependences simplified grinding, determine the conditions of its reduction. Theoretically, it found that the main ways of reducing the temperature of the grinding is to reduce the conditioned voltage cut by increasing cutting power circle and reduce the intensity of friction in the grinding zone and the use of multi-pass grinding. It is shown that a major disadvantage resulting simplistic solutions, as well as classical solution is the inability to determine the final penetration depth of heat into the surface layer of the workpiece. This suggests the need to continue the search for new solutions in this area.
Предложено упрощенное решение уравнения теплопроводности применительно к расчету температуры шлифования, позволяющее получить значения температуры, незначительно отличающиеся от значений, установленных на основе классического решения (расхождение в пределах 11 %). Это открывает новые возможности расчета и анализа по упрощенным зависимостям температуры шлифования, определения условий ее уменьшения. Теоретически установлено, что основными путями уменьшения температуры шлифования являются снижение условного напряжения резания за счет повышения режущей способности круга и снижения интенсивности трения в зоне шлифования, а также применение многопроходного шлифования. Показано, что основным недостатком полученного упрощенного решения, также как и классического решения, является невозможность определения конечной глубины проникновения тепла в поверхностный слой обрабатываемой детали. Это предполагает необходимость дальнейшего поиска новых решений в этом направлении.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10668
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Новиков Ф.В., Гершиков И.В., 20 конф 2014.pdf209,68 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.