Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/11893
Назва: Теоретический поход к определению теплового баланса и температуры при механической обработке
Інші назви: Теоретичний підхід до визначення теплового балансу й температури при механічній обробці
The theoretical approach to the determination of the heat balance and temperature in machining
Автори: Новиков Ф. В.
Гершиков И. В.
Андилахай В. А.
Новіков Ф. В.
Гершиков І. В.
Анділахай В. О.
Novikov F. V.
Gershikov I. V.
Andilakhay V. O.
Теми: шлифование
точение
скорость резания
тепловой баланс
температура резания
качество обработки
шліфування
точіння
швидкість різання
тепловий баланс
температура різання
якість обробки
grinding
turning
cutting speed
heat balance
cutting temperature
the quality of treatment
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Новиков Ф. В. Теоретический поход к определению теплового баланса и температуры при механической обработке / Ф. В. Новиков,И. В. Гершиков, В. А. Андилахай // Защита металлургических машин от поломок. – Мариуполь, 2013. − Вып. 15. − С. 58–62.
Короткий огляд (реферат): Предложен теоретический подход к определению теплового баланса и температуры при механической обработке. Произведена оценка количества тепла, уходящего в обрабатываемую деталь и стружку при точении и шлифовании. Расчетами установлено, что при шлифовании выделяющееся тепло фактически все уходит в обрабатываемую деталь, а при точении, наоборот, фактически все тепло уходит в стружку. Теоретически установлено, что уменьшить температуру при шлифовании можно главным образом за счет уменьшения условного напряжения резания путем повышения режущей способности круга. Основным условием уменьшения температуры при лезвийной обработке является уменьшение разности условного угла трения на передней поверхности инструмента и переднего угла инструмента.
Запропоновано теоретичний підхід до визначення теплового балансу й температури при механічній обробці. Виконано оцінку кількості тепла, що йде в оброблювану деталь і стружку при точінні й шліфуванні. Розрахунками встановлено, що при шліфуванні тепло, що виділяється, фактично все йде в оброблювану деталь, а при точінні, навпаки, фактично все тепло йде в стружку. Теоретично встановлено, що зменшити температуру при шліфуванні можна головним чином за рахунок зменшення умовного напруження різання шляхом підвищення різальної здатності круга. Основною умовою зменшення температури при лезовій обробці є зменшення різниці умовного кута тертя на передній поверхні інструмента й переднього кута інструмента.
The theoretical approach to the determination of the heat balance and temperature during machining. The estimation of the amount of heat passing into the work piece and chips for turning and grinding. Calculations indicated that the grinding virtually all the heat goes into the workpiece, and in turning the other hand, virtually all of the heat goes into the chips. Theoretically established that the lower the temperature during grinding can be mainly due to reduction of apparent stress of cutting by increasing the cutting capacity of the circle. The main condition to reduce the temperature at the blade processing is to reduce the difference between the conventional friction angle on the front of the tool and the tool rake angle.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11893
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
статья Новиков Ф.В.(412), Гершиков И.В., Андилахай В.А.pdf209,52 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.