Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/17515
Назва: Феномен етнічного ренесансу в контексті глобалізації
Автори: Потоцька Ю. І.
Теми: глобалізація
вестернізація
етнічний ренесанс
етнофутуризм
націоналізм
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Потоцька Ю. І. Феномен етнічного ренесансу в контексті глобалізації / Ю. І. Потоцька // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: теорія культури і філософія науки. – 2017. – Вип.№ 57. – С. 1–5. (Укр. мов.).
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано етноренесанс як соціокультурний феномен доби глобалізації. Автор вказує на те, що етнокультурний фактор виступає як протидія по відношенню до глобалізаційних процесів, але може відігравати роль їх каталізатора, якщо мова йде про розвиток субетнічних культур, які загрожують сталому існуванню великих культурних спільнот і дезінтегрують їх. Також автор підкреслює, що змістом етноренесансу не є виключно відродження культури і повернення до традицій минулого, він має модернізаційну спрямованість, тобто етнічність стає принципом оновлення суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17515
Розташовується у зібраннях:Статті (МВПНіПФ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Потоцька-4 Вестник ХНУ.pdf265,36 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.